Trwa ładowanie proszę czekać ...

Przepis na pyszne, świąteczne naleśniki z nadzieniem grzybowym!

16 marca 2017

Szukasz alternatywy dla klasycznych świątecznych potraw? Jeśli tak to zainspiruj się i przygotuj świąteczne naleśniki z nadzieniem grzybowym. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego, jak należy przygotować pyszne, świąteczne naleśniki z nadzieniem grzybowym. Przeczytaj go koniecznie!

Kilka słów o naleśnikach z nadzieniem grzybowym!

Zacznijmy od tego, że świąteczne naleśniki z nadzieniem grzybowym to smaczne danie, które sprawdzi się nie tylko podczas świąt Bożego Narodzenia. Natomiast sekret ich smaku kryje się w intensywnym farszu z grzybów. Dlatego wykorzystaj ich różne rodzaje – prawdziwki, podgrzybki, kurki lub maślaki. Najlepiej sięgnij po świeże lub suszone, w obu wariantach możesz najpierw ugotować je w wodzie, a powstały z nich wywar wykorzystać później np. do barszczu czerwonego lub sosu. Jednak suszone grzyby wcześniej namocz, dzięki czemu odpowiednio zmiękną. Ponadto ich smak świetnie podkreśli cebula, zeszklij ją, uważając, żeby się nie przypaliła. Poza tym farsz zyska spójną konsystencję dzięki użyciu jajek. Potem całość dopraw natką pietruszki i innymi wybranymi ziołami, na przykład cząbrem i tymiankiem. Świąteczne naleśniki podawaj na ciepło!

Składniki niezbędne do przygotowania pysznych, świątecznych naleśników z nadzieniem grzybowym!

Zanim zabierzesz się za przygotowanie pysznych, świątecznych naleśników z nadzieniem grzybowym to musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. W Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników do jak: 500 gramów grzybów, 1 łyżka masła, dwa ubite jajka oraz jedno opakowanie Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr. Ponadto koniecznie powinieneś zaopatrzyć się także w takie składniki jak: szczypta soli, szczypta czarnego pieprzu, 250 gramów mąki, 250 mililitrów mleka, jedno jajko, 50 mililitrów wody gazowanej, sól do smaku oraz jedna łyżeczka oleju. Gdy zaopatrzysz się we wszystkie, niezbędne składniki to najwyższa pora zabrać się za przygotowanie pysznych, świątecznych naleśników z nadzieniem grzybowym!

Sposób przygotowani pysznych, świątecznych naleśników z nadzieniem grzybowym!!

Najpierw wymieszaj składniki na ciasto naleśnikowe na gładka masę, smaż cienkie naleśniki na małej ilości tłuszczu na złoty kolor z każdej strony. Gdy już to zrobisz to oczyść grzyby, następnie posiekaj, posól i usmaż na maśle, aż będą miękkie. Uważaj, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Potem dodaj jajka, lekko wymieszaj i zostaw na ogniu na minutę, żeby jajka się ścięły. Po czym dopraw farsz przyprawą w mini kostkach Knorr. Gdy to zrobisz to faszeruj naleśniki i złóż w kopertę. Na koniec obsmaż na patelni z dwóch stron na złoty kolor. I gotowe! Smacznego!