Trwa ładowanie proszę czekać ...

Przepis na pyszne naleśniki z mięsem i jarzynami!

16 marca 2017

Każdy z nas uwielbia naleśniki. To w starożytności podobno po raz pierwszy wylano na rozgrzaną powierzchnię mieszankę mąki, mleka i jajek. Ile kultur, tyle naleśnikowych teorii i przepisów. Gdzieniegdzie przyrządzane w sposób wykwintny i na specjalne okazje, w innych zakątkach uważane za danie podrzędne. Jedno jest pewne - naleśnik to danie o dużym potencjale, które jeszcze nie raz nas zaskoczy. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego, jak należy przygotować pyszne naleśniki z mięsem i jarzynami. Przeczytaj go koniecznie!

Krótka historia naleśnika

Zacznijmy od tego, że nazwa wywodzi się od wyrazów "nalewać" i "maślanka", którą dopiero z czasem zastąpiło słodkie mleko. Serwowane są z słodkim serem lub przecierem jabłkowym, z przeróżnymi nadzieniami, słodkie i na ostro, zapiekane lub schłodzone. Włosi twierdzą, że naleśniki powstały we Florencji skąd przywiozła je do Francji Katarzyna Medycejska, gdy poślubiła francuskiego króla.

Składniki niezbędne do przygotowania pysznych naleśników z mięsem i jarzynami!

Zanim zabierzesz się za przygotowanie pysznych naleśników z mięsem i jarzynami to musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. W Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników do jak: jedno opakowanie Fix Schab a'la Stroganoff Knorr, 100 mililitrów oleju do smażenia, 25 dekagramów mięsa wołowego oraz jeden litr włoszczyzny. Poza tym koniecznie powinieneś zaopatrzyć się także w takie składniki jak: dwie cebule, jedna łyżeczka majeranku, jednak szklanka wody, pół pęczka natki pietruszki, ¼ szklanki mąki pszennej, jedna szklanka mleka, jedno jajka, szklanka wody oraz szczypta soli. Najwyższa pora zabrać się za przygotowanie naleśników z mięsem i jarzynami!

Sposób przygotowania pysznych naleśników z mięsem i jarzynami!

Na początku mięso umyj, zalej gorącą wodą i gotuj pod przykryciem. Następnie warzywa oczyść, umyj, obierz i dodaj pod koniec gotowania do mięsa. Potem ugotowane mięso z warzywami wyciągnij z wywaru, ostudź i zmiel przez maszynkę do mielenia mięsa. Gdy to zrobisz to cebule pokrój w kostkę i podsmaż. Po czym dodaj zmielone mięso z warzywami oraz majeranek. Następnie Fix Knorr wymieszaj w szklance wody i wlej do mięsa. Bardzo dobrze wymieszaj. Potem całość duś, aż farsz zrobi się gęsty i cały płyn odparuje. Gdy to zrobisz to mąkę przesiej do naczynia, dodaj mleko, wodę, jajko, sól i wszystko wymieszaj na jednolitą masę. Po czym patelnię posmaruj olejem i dobrze rozgrzej. Następnie wlej porcję ciasta i rozprowadź na całej patelni, po czym smaż z obu stron. Na koniec gotowe naleśniki posmaruj nadzieniem i zwiń. Tuż przed podaniem podgrzej w piekarniku i posyp posiekaną zieloną pietruszką. I gotowe! Smacznego!