Trwa ładowanie proszę czekać ...
Jak już uzbieramy lub kupimy jagody i uda nam się je np. zamrozić to powinniśmy wykorzystać je na tyle, ile się da, ponieważ zanim się obejrzymy znikną, zostawią żal i swe grubsze...
Dobrze jest raz na jakiś czas zajrzeć do książek o francuskiej kuchni, choćby nieco przypadkiem. Wakacyjna tęsknota za podróżami oferuje nam w tych opowieściach ich namiastkę, więc...
Z racji, że jest sezon to są i wypieki. Banalna zasada, ale powinna rządzić w każdej kuchni. W tym przepisie jagody są zatopione w cieście drożdżowym, które najlepiej smakuje właśnie...
Jeśli robisz domowy ser to na pewno zostało Ci sporo serwatki, ponieważ jest to produkt uboczny wyrabiania sera. Ale wylewanie jej jest kulinarną zbrodnią, gdyż jest to świetny dodatek do...
Pora na tartę w nowym wydaniu - debiut przypadł w udziale orzechom nerkowców, które z sukcesem wykorzystują w deserach veganie. Można ich użyć zamiast masła do ciasta i kremu. Poniżej...